Zo doen wij dat

Wij van HOB IT Services geloven in een persoonlijke aanpak en voor u op maatgemaakte oplossing. Ieder bedrijf is immers anders, en kent andere behoeften. Vanzelfsprekend werken wij wel met standaard ICT oplossingen die zich reeds hebben bewezen in de praktijk. Het afstemmen van deze oplossingen op uw IT infrastructuur is waar onze kracht ligt.

Om te komen tot een passend advies, eventueel gepaard met passende IT oplossing(en), hanteren wij onderstaande aanpak:

  • Persoonlijk gesprek op locatie om te bepalen welke behoefte, wensen en/of uitdagingen er zijn: de ‘Intake’;
  • Uitvoerige inventarisatie van de huidige IT omgeving, bijbehorende processen én risico’s conform standaard HOB werkwijze: de ‘Inventarisatie’;
  • Op basis van de informatie uit voorgaande twee stappen creëren wij de best passende oplossing, gebaseerd op bewezen technologieën en processen en toegespitst op het afdekken van uw risico’s: de ‘Uitwerking’.
  • De uitkomst van stap 3: de oplossing(en) vatten wij samen in een eenduidig overzicht en dit bespreken wij met u op locatie. Naast de inhoudelijke aspecten lichten wij dan ook de bijbehorende financiële zaken toe evenals de impact op uw bedrijfsorganisatie. Mochten er nog vragen zijn kunnen wij deze ook gelijk bespreken en beantwoorden: de ‘Totaaloplossing’.

Door onze focus op risico’s en impact zorgen wij ervoor dat u nooit voor onverwachte ‘verassingen’ komt te staan. Het vernieuwen of veranderen van IT systemen kan immers een complex proces zijn. Daarnaast houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen in de zeer snel veranderende IT markt.  Waar liggen voor u de kansen..?

pijl naar bedenen HOB it services3

Connectiviteit

Het is van essentieel belang om altijd verbonden te zijn. Maar welk type verbinding is voor uw organisatie het meest geschikt?

Wij bepalen aan de hand van uw eisen en wensen welke verbinding voor uw organisatie het best passend is. Daarbij kijken wij niet alleen naar de fysieke drager (o.a. koper / glasvezel / mobiel), maar ook naar de veiligheid, beschikbaarheid én natuurlijk de kosten.

Zo kan het zijn dat u naast een VDSL verbinding ook een back-up 4G verbinding nodig heeft, om te zorgen dat u altijd online bent. Of een VPN verbinding, zodat de data end-to-end versleuteld is.

Op basis van o.a. de gebruikte applicaties, het aantal medewerkers, de hoeveelheid te transporteren data en de classificatie van informatie bepalen wij de inrichting van de connectiviteit. Vervolgens zorgen wij ervoor dat de geleverde connectiviteitdiensten te allen tijde beschikbaar zijn. Zo bent u altijd zorgeloos én veilig online.

Cloud

De Cloud is het buzzwoord van de laatste jaren en veel organisaties stappen over naar de Cloud. Wij uitsluitend als het voor u toegevoegde waarde heeft. Welke systemen en software gebruikt u nu, en hoe kan de Cloud hierin een voordeel zijn? Daarbij focussen wij niet uitsluitend op techniek, maar ook op kosten. Is de Cloud namelijk echt goedkoper.. of brengt het alleen extra kosten met zich mee zonder direct voordeel? Neem contact met ons op als u geïnteresseerd bent in onze Cloudinventarisatie.

Werkplek

Het inrichten van een passende werkplek is alleen mogelijk als duidelijk is welke software, processen en systemen uw medewerkers gebruiken (of gaan gebruiken). En werkt u alleen vanuit uw bedrijfslocatie, of is thuiswerken ook mogelijk? Wij voeren graag een werkplekinventarisatie uit om deze punten voor u vast te stellen, zodat een passende én toekomst vaste werkplek ontstaat.

Cyber Security

Het inzetten van securitymaatregelen heeft alleen zin als uw risico’s inzichtelijk zijn. Samen met u brengen wij de bedrijfsrisico’s in kaart, concreet door het uitvoeren van een risico analyse hob it lopik utrecht security e1590668033617risicoanalyse. Wat is de kans dat een risico optreedt en welke impact heeft dit voor uw organisatie? Door de risico’s in kaart te brengen, en deze te prioriteren, kunnen wij een passend beveiligingsplan opstellen incl. bijpassende IT oplossingen.

Beheer

Om uw IT omgeving goed te kunnen beheren is het essentieel deze goed te begrijpen. Dit klinkt logisch, maar in de praktijk zien wij dat dit niet altijd goed gaat. Daarom vinden wij het belangrijk om op basis van uw persoonlijke visie, ervaringen én onze inventarisatie een beheerplan te maken, dat naadloos aansluit op uw behoefte. Goed ICT beheer gaat immers verder dan techniek alleen.

Kosten, Kennis, Veiligheid, herkent u deze ICT uitdagingen?

HOB IT Services is uw zakelijke IT specialist én partner en ontzorgt uw volledig op het vlak van alle IT diensten; zowel op technisch- als organisatorisch vlak.

Meld u aan voor een advies gesprek
vraag en antwoord HOB it service 200