Cloud

Cloud is hét buzzwoord van de afgelopen jaren. Overal waar wordt gesproken over IT, is de term Cloud terug te vinden. Wij van HOB IT Services kijken graag naar de voordelen van Cloud voor uw organisatie.

De overgang naar Cloud dienstverlening is namelijk niet ‘de heilige graal’; dit verschilt per organisatie. Wij zien dat Cloud diensten zeker aantal grote voordelen hebben zoals schaalbaarheid, beschikbaarheid (altijd online) en modulariteit. De kans is groot dat u al gebruik maakt van Cloud diensten, zoals Office365 voor mail en de Office programma’s als Word, Excel, Outlook en Powerpoint. Wellicht dat ook de boekhoudsoftware (o.a. Exact, Unit4, Cash of Snelstart) al vanuit de Cloud wordt aangeboden, concreet via een webbrowser.

Dit type diensten (Office365, boekhouding) leent zich perfect voor de Cloud. Het in eigen beheer houden van de mail en/of boekhoudsoftware is duur, tijdrovend en niet veiliger (of zelfs minder veilig) dan de Cloud variant. Voor uw serverpark geldt echter dat een overgang naar de Cloud niet direct kostenvoordelen oplevert. Sterker nog, wij zien in de praktijk dat het verplaatsen van alle lokale servers naar de Cloud vaak resulteert in een duurder kostenplaatje. Waar dit kantelpunt ligt, en waar voor u de mogelijkheden van de Cloud zitten, bespreken wij graag in een persoonlijk gesprek. Door het grondig inventariseren van de bestaande IT omgeving kunnen wij snel bepalen welke stap de beste is om ook in de toekomst relevant te zijn en blijven.

Onderdelen:

  • Office365 (incl. exchange online)
  • Microsoft365
  • Google Apps
  • SaaS applicaties (o.a. Exact, Unit4, Snelstart)
  • Azure & Amazon Cloud Services
  • Domeinen
  • Back-up & opslag
pijl naar bedenen HOB it services3
SaaS icon Hob it lopik systeemservices
PaaS icon Hob it lopik systeemservices
laaS icon Hob it lopik systeemservices
SaaS PaaS laaS HOB it services icon

Samen bepalen we uw Cloud strategie.

Door het grondig inventariseren van de bestaande IT omgeving kunnen wij snel bepalen welke stap de beste is om ook in de toekomst relevant te zijn en blijven.

Meld u aan voor een adviesgesprek
vraag en antwoord HOB it service 200